Slim flavin 7+ kapszula fogyókúrás eredményei

2011.aug.11.
Írta: bioegeszseg Szólj hozzá!

Sztárok, akiknek már sikerült súlyt veszteniük a glabridin segítségével

Magyarországon már több olyan híresség számolt be arról, hogy az édesgyökér kivonatnak, a slimflavin kapszulának köszönheti azt, hogy az utóbbi időben sokkal csinosabbnak, karcsúbbnak tartja magát, a környezetében lévő emberek megdicsérik és önbizalmuk is sokat javult ezáltal. Kik azok a sztárok, akik már hisznek a glabridin csodálatos fogyasztó hatásában?

Peller Mariannt kiskorában mindig csúfolták súlya miatt. Egész gyermekkorában duci kislánynak számított, az iskolában mindig csúfolták súlya miatt. Azonban a glabridinnak köszönhetően mi ezt a duci kislányt már nem ismerjük, helyette egy csinos, karcsú nőt látunk. Mariann végre megszűnt nála a jó-jó effektus. a leadott kilók nem csúsznak vissza rá. Legyőzte hízásra hajlamos génjeit, mióta a glabridint fogyasztja. Először 15 évesen kezdett el egyfajta fogyókúrát, mivel "fel akart szedni" egy srácot a suliból, aki nagyon tetszett neki. Az akció sikeres volt, és Peller Mariann ekkor tapasztalta meg, hogy mennyire jót tesz az önbizalmának, ha megszabadul felesleges kilóitól. Azonban a kilók szép lassan vissza is csúsztak rá, amint abbahagyta a fogyókúrát. Azonban mindez megváltozott, amikor találkozott az édesnövényből kivont glabridinnal, ami "genetikailag" változtatta meg: karcsúsága állandóságot mutat. A RTL Klub műsorvezetője elárulta, hogy Katus Attila segítségével átalakították életmódját, de testsúlycsökkenése 10 kilónál megállt egészen addig, amíg rá nem talál a glabridinra. Az édesgyökér-kivonatnak köszönhetően újabb kilóktól sikerült megszabadulnia. És eléggé szembetűnő, hogy Peller Mariann a mai napig nagyon csinos és kirobbanó formában van.

Ábel Anita teltkarcsú idomait mindenki figyelemmel kísérhette a Szomszédok című sorozatban. A színésznőt mindig is zavarta, hogy sokszor az utcán is utána szóltak, hogy nagy a feneke. Azonban, mióta egészségesebben étkezik és glabridint szed az utcán már semmilyen bántó megjegyzést nem kap – sőt! inkább dicsérik. Ez nem csoda, hiszen a művésznő egyre csinosabb és egyre vidámabbnak tűnik. Ahogy ő fogalmaz: "Még csak most kezdtem el barátkozni az édesgyökérrel, de már most érzem magamon a változást."

De nemcsak a nőknél sikeres a módszer:

Jáksó László is ezzel a szerrel csökkenti pocakja térfogatát: már most nagyon látványos az eredmény - a Heti Hetes sztárja kilenc kilótól szabadult meg néhány hónap alatt, de súlycsökkenése nem állt meg, pedig semmi mást nem tesz, mint szedi a kapszulát és odafigyel arra, hogy éjfélkor már ne egyen pörköltet.

Slim flavin 7+ kapszula itt kapható

Az édesgyökér további pozitív hatásai

Már írtunk arról, hogy az édesgyökeret elsősorban nem a fogyasztó hatása miatt kezdték el használni a gyógyászatban, hanem számos olyan más problémát orvosoltak vele, mellyel nagyon sok ember szenvedett. Most nézzük meg, hogy milyen anyagot vannak még az édesgyökérben a glabridinon kívül és azoknak milyen pozitív hatásai igazoltak.

A glabridin édes, ánizsra emlékeztető ízéért a glycyrrhizin nevű hatóanyag felelős, melyet az édesgyökért – fajtól függően – 2-15%-ban tartalmaz. Ez az anyag körülbelül 50-szer édesebb az általunk ismert cukornál, a szacharóznál. A glycirrhizin pozitív hatásai közé sorolják, hogy képes enyhíteni a gyomorbántalmakat, csillapítja a gyomorfekélyt, valamint már igen régóta használják e szert gyulladáscsökkentésre és hurutos megbetegedéseknél, mint köptetőszer. Érdekességként érdemes megjegyezni, hogy régen a medvecukrot is édesgyökérből készítették, ami így nagy mennyiségben tartalmazta a glycyrrizint, ezáltal nagymamánk szívesen osztott belőle, ha gyomorfájásra panaszkodtunk. Azonban azt is fontos tudni, hogy nagy mennyiségben az arra érzékeny embereknél okozhat fejfájást, rosszabb esetben ödémát, káliumhiányt, magas vérnyomást és tachicardiát is.

Az édesgyökér a glabridinon kívül még más flavonoidokat is tartalmaz: főleg liquiritint, isoliquiritint. Ezek a vegyületek antioxidánsként működnek, ennek köszönhetően erősítik az immunrendszert, csökkentik a gyulladást és még vírus- és baktériumellenesek is, valamint védik a májunkat a különböző kórokozóktól is. Összességében elmondhatjuk tehát, hogy e vegyület bevitele szervezetünkben létfontosságú lehet, hiszen nagyban hozzájárulnak a betegség megelőzésében, egészségünk megőrzésében.

A kumarin is hozzájárul az édesgyökér jellegzetes aromájához. Ez az anyag nemcsak a gasztronómiában ismert, hanem gyógyászati célokra is felhasználják: segít a tumor, a magas vérnyomás megelőzésében, antiszeptikus hatású és az asztma kezelésére is használják. Azonban ezzel is óvatosan kell bánni, hiszen nagy mennyiségben gátolja a véralvadást.

Az édesgyökér fitoszteroljai a koleszterinhez hasonló szerkezetüknek köszönhetően lekötik azokat a receptorokat, melyek segítségével a koleszterin felszívódna, így koleszterinszint-csökkentő hatásuk igen jelentős. Ha ebből az anyagból naponta 2-3- grammal beviszel a szervezetedbe, akkor akár 10%-kal is csökkenthető a koleszterinszinted.

A glabridin hatása az emberi szervezetre – tudományos eredmények

Sokszor kell csalódnunk a különböző, csodaszernek kikiáltott fogyókúrás szereknek, hiszen a legtöbbnél olyan mellékhatásokkal kell számolnunk, melyek nagyban károsítják az egészségünket vagy, melyek rossz közérzetet eredményeznek, vagy nem hozzák el a kívánt hatást. Szerencsére az édesgyökér kivonatnál más a helyzet: hosszú évek kísérleti munkája előzte meg a forgalomba hozatalát, hogy kizárják mindazon tényezőket, melyek károsíthatják a szervezetünket és megvizsgálják, hogy valóban hatásos anyagról van-e szó.

Egy kísérlet során, melynek résztvevői túlsúlyos 40 és 60 közötti emberek (56 férfi és 28 nő) voltak, azt vizsgálták, hogy a glabridin milyen hatással van a testzsírra és a zsigeri zsír mennyiségére. A vizsgálatok 2 hónapig tartottak, mely során figyeltek arra, hogy a résztvevő alanyok ne változtassanak az étkezési szokásaikon; csupán egyetlen kötelező dolog volt előírva a számukra: naponta 900 mg glabridint kellett elfogyasztaniuk. A kísérlet végén az alanyok testtömegindexe jelentősen csökkent. Ezenkívül a résztvevőkről CT felvétel is készült a folyamat elején és végén, a felvételek pedig igazolták, hogy a 2 hónap végén az alanyok belső szervein található zsírok tömege is jelentősen csökkent.

Egy másik csoport azt vizsgálta, hogyan befolyásolja a glabridin a koleszterinszintet. A tanulmány azt akarta bebizonyítani, hogy a glabridinnak természetes antioxidáns hatása van az LDL oxidációra nézve. 6 hónapon keresztül a résztvevő alanyok szervezetébe 900 mg glabridint vittek be és oxitadív-stressz szintjüket és koleszterinszintjüket vizsgálták. A fél év végén pedig ezek az értékek jelentős mértékben csökkentek.

Egy, rágcsálókon végzett kísérlet során szintén vizsgálták a glabridin hatását. Az egereket négy csoportra osztották, melyek különböző mennyiségben kaptak glabridint. A vizsgálat azt az eredményt hozta, hogy azoknál az egereknél csökkent legnagyobb mértékben a zsírsejtek száma, akik a legnagyobb mennyiségben kaptak glabridint.

Egy vizsgálat a toxikusságot vizsgálta: 3 hónapon keresztül patkányoknak adagoltak be igen nagy mennyiségben glabridint, de semmilyen károsodás és elváltozás nem volt tapasztalható. Egy másik kísérletben azt vizsgálták, hogy a tengerimalac bőre hogyan reagál a vegyületre. Megállapították, hogy a glabridin csökkenti a bőrben levő gyulladást és gátolja a bőr pigmentációját.

Kísérletek bizonyították továbbá, hogy a változó korban lévő hölgyeknél a galbridin javította a csontrendellenességeket és hatásos az élesztőgomba és a fonalas gomba ellen is.

Az édesgyökérben rejlő természetes fogyasztóanyag

Számos tudós fedezte fel az utóbbi években, hogy az édesgyökérben nemcsak gyulladáscsökkentő és köhögéscsillapító hatóanyagok találhatóak, hanem egy olyan vegyület is, mely hozzájárul ahhoz, hogy nagyon könnyedén szabaduljunk meg azoktól a kilóktól, melyek elfedik azt, akik valójában lehetnénk: gyönyörű, vidám és karcsú nők vagy jóképű és optimista férfiak.

Minek köszönhetően van újra lehetőségünk visszanyerni régi formánkat?

Az édesgyökérben levő glabridin, az egyetlen olyan flavonoid, mely segítségével könnyen megszabadulhatunk a nem kívánt súlyfeleslegtől.

Hogyan is működik a szervezetünkbe bevitt glabridin?

A módszer rendkívül egyszerű: a bevitt glabridin erősíti a zsíranyagcsere lebontó folyamatait, vagyis felgyorsítja az energiafelhasználást. Testünk pedig legelőször a belső szerveinken található zsírokat, az úgynevezett zsigeri zsírokat alakítja át energiává. A glabridin nem engedi, hogy ezek a zsírok felszaporodjanak a szervezetünkbe, ennek köszönhetően nemcsak fogyunk, hanem számos olyan kellemetlen és veszélyes betegségtől is óvva vagyunk, mint a magas koleszterinszint okozta szív- és érrendszeri problémák. E mellet, mivel a glabridin működése következtében ezek a zsírok eltűnnek a belső szerveinkről, így szervezetünknek más energiaforrás után kell néznie.

Hol találja ezt meg?

A szervezet másodlagos energiaforrását a bőr alatti zsírpárnák jelentik: vagyis a glabridin beindítja azt a folyamatot, mely segítségével látványos eredményeket érhetünk el a fogyás területén. Ráadásul ez a fogyás "alkatilag előnyös", hiszen nem a kedvenc részeinkről fogyunk, hanem azokról, melyek általában a legproblémásabb területeknek számítanak: a hasunkról, a fenekünkről, a combunkról és a csípőnkről tűnnek el a nemkívánatos zsírpárnák. És mindez úgy történik, hogy nem kell lemondani a közös étkezésekről, a vasárnapi ebédekről, hiszen a glabridin még így is remekül végzi a dolgát. Tehát könnyedén, boldogan válhatunk újra régi önmagunkká, csinossá, fiatalossá; egy olyan emberré, aki minden reggel büszkén nézhet tükörbe.

Hogyan lett sokkal csinosabb Gombos Edina?

Azoknak az emberek, akik nézték a TV2 műsorait vagy nézik a Fem3 csatorna adását feltűnhetett, hogy az utóbbi időben Gombos Edina sok-sok kilóval kevesebben vezeti a különböző műsorokat: egy sokkal csinosabb, vidámabb, magabiztosabb hölgyet látunk a képernyő előtt.

Mi lehet a titka?

A Gombos Edina-rejtélyre könnyen fényt deríthetünk, hiszen ő maga nyilatkozta már több helyen, hogy a felesleges kilóit az édesgyökérből készült kivonat segítségével volt képes hátrahagyni. Csak bevett naponta három édesgyökér kapszulát és a kilók könnyedén leolvadtak róla – fél év alatt 9 kilótól szabadult meg.

Ahogy a Fem3 csatorna arca elmondta, ő genetikailag hízásra van kódolva – "töltött galamb" típusnak tartja magát. Ezenkívül a családjában divatnak számítanak a "nagy evések": a vasárnapi ebédek, ahol együtt van a család és az asztalon pedig több laktató étel sorakozik. E rendszer mellett pedig nehézkes bármilyen fogyókúrát hosszan és kitartóan követni. Azonban – ahogy Edina elmondta – erre most már nincs is szüksége. A slimflavin kapszula, mely tartalmazza az édesgyökér kivonatot, nem követeli meg, hogy számolgassuk a kilóinkat és azt sem, hogy intenzív és rendszeres testmozgást végezzünk, hiszen éppen az a lényege, hogy a hízásért felelős géneket kikapcsolja.

Edina még azt is a kapszula előnyéhez sorolja, hogy csak a szükséges területekről fogyott: nem a melle lett kisebb, hanem a zsírpárnák a "kényes" területekről tűntek el: kisebb lett a hasa, a popsijából is eltűnt pár kiló felesleg, de a combja körfogata is sokkal kisebb.

Mi a véleménye Gombos Edinának?

"Nem diétáztam, nem ettem kevesebbet, csak napi három kapszulát beszedtem, és ettől látványosan átalakult a testem. Boldog vagyok, hogy elértem, amit akartam. Innentől kezdve hiteltelenné válik az, aki támadott engem" – nyilatkozta a nagyszerű formában lévő Edina, aki azt is elmondta, hogy nem fogja abbahagyni a kapszula szedését, hiszen még egy pár kilótól szívesebben megszabadulna, mert úgy még sokkal szexibbnek érezné magát.

Az édesgyökérről

Az édesgyökér már az ókorban igen kedvelt növénynek számított és ez ki is tartott addig, amíg Amerika felfedezésével a burgonya elérte Európát. Azonban az édesgyökér most "második virágzását" éli, hiszen kezdik újra felfedezni e növényben rejlő értékes kincseket. Mit érdemes tudni erről a növényről?

Az édesgyökér a hüvelyesek családjába tartozik és a nemzetség 20 faja Eurázsiában, Ausztráliában és Amerikában lelhető fel. E fajok közül azonban csak kettő az, ami gyógyászati célokra is felhasználható. E két faj otthona főként a Földközi-tenger keleti része és Délnyugat-Ázsiába egyes részei. A növény általában 1-2 méter magasságig nő meg, fásodó szárából cserjeszerűen ágaznak el a kisebb hajtások. Levelei páratlanul szárnyasan összetettek és élénk zöld színben pompáznak. A virágzat a levelek hónaljában található meg, fürt alakban állnak össze a ibolyaszínű apró virágok. Az édesgyökér termése egy hüvelyből áll, melyben általában 3-5 kerek, lapított, barna magot találhatunk meg.

Gyógyászati célokra a növény gyökerét használják: az édesgyökér gyökértörzse vastag és igen hosszúra, akár 1-2 méteresre is megnőhet. A gyökértörzsből gazdagon ágaznak el vékonyabb kúszógyökerek, ezek általában 1-3 centiméter vastagságúak.

A növény gyökeréből készült főzetet az ókori görögök köhögéscsillapításra és a gyomorpanaszok kezelésére használták fel. A népi gyógyászatban is fellelhető ez az anyag, ahol szintén használják a köhögés csillapítására és influenza elleni gyógyteát készítenek belőle. A kínai orvoslás méregtelenítőként ismeri, illetve ízjavítóként is használják, enyhe, ánizsra emlékeztető íze miatt. A kínai gyógynövényalapú szerek mintegy a fele tartalmaz édesgyökeret. A nyugati orvosi kutatások köptető és gyulladáscsökkentő hatásával foglalkoznak a legtöbbet. Májméregtelenítő és antiallergén hatását is kimutatták. Azonban nem ezek a hatások, ami miatt visszakerült a köztudatba ez a növény: felfedezték ugyanis, hogy a növényben egy olyan kincs rejlik, mely segítségével könnyen meg lehet szabadulni a felesleges kilóktól.

Mindezek a pozitív hatások, amik az édesgyökérnek tulajdoníthatunk, teszik ezt a növényt napjaink egyik legfontosabb egészséges táplálékáé.